Granska en miljörapport

Beskrivning av processens som du kan använda dig av i SMP vid granskning av miljörapporter.

​Hur processen att granska en miljörapport är tänkt att fungera

Verksamhetsutövaren skickar in en miljörapport 

När verksamhetsutövaren skickar in en miljörapport skickar smp en e-post till tillsynsmyndigheten med information om att en miljörapport har skickats in. I denna e-post bifogas alla delar i miljörapporten som pdf-filer, utom de delar som verksamhetsutövaren har markerat för särskild sekretessprövning i samband med utlämandet.

Som framgår i e-postexemplet ovan saknas de delar som verksamhetsutövaren har markerat för särskild sekretessprövning i samband med utlämandet.

För att hämta dessa delar behöver tillsynsmyndigheten logga in på smp och hämta de utelämnade delarna.

Tillsynsmyndigheten granskar miljörapporten

Vid granskning av miljörapporten finns följande tre alternativ:

Granskad – Rapporten är granskad av tillsynsmyndigheten med eller utan erinran. Ytterligare granskning kan vid behov göras av Naturvårdsverket i samband med internationell rapportering.

Bedömd komplett – Miljörapporten har vid en översiktlig genomgång inkommit i tid och bedömts vara komplett ifylld. Vid sakgranskning kan tillsynsmyndigheten komma att återkomma med ytterligare krav. Handläggaren kan kommentera granskningen i kommentarsfältet eller i en särskild bilaga.

Begärt komplettering – Miljörapporten har inkommit i rätt tid, men behöver kompletteras med följande delar. Handläggaren dokumenterar vad verksamhetsutövaren ska komplettera eller rätta, antingen i kommentarsfältet eller i ett bifogat dokument.

 För att granska miljörapporter i SMP:

  • Sök rätt miljörapport.
  • Öppna miljörapporten och klicka i korrekt kryssruta i grunddelen.
  • Spara!
  • Gå till nästa flik och klicka i korrekt kryssruta, Spara!
  • Upprepa för resterande flikar.
  • När du kryssat i alla flikar/delar, klicka på knappen ”Skicka e-post status”.

Då skickas en e-post till verksamhetsutövaren med information om vilka delar som granskas av dig, samt att texten i kommentarsrutan kommer med.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.